Splošni pogoji spletne trgovine Premium Craft, ki je v lasti podjetja Maja Tomšič s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Premium Craft, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino Premium Craft in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni od oddaje spletnega naročila.

S spletno trgovino Premium Craft (v nadaljevanju »premiumcraft.si«) upravlja podjetje Maja Tomšič s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«).
Za nakup v spletni trgovini Premium Craft ni potrebna registracija. Neregistrirani uporabniki lahko opravijo nakup, vendar morajo pred zaključitvijo nakupa vnesti nekatere ključne podatke, ki so potrebni za uspešno izvedbo plačila in dostave. Z registracijo pa si kupci ustvarijo svoj uporabniški račun, ki jim med drugim omogoča lažje in hitrejše kasnejše nakupe, ter praktičen pregled predhodnih naročil.

Spletna trgovina premiumcraft.si se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala. Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • način plačila in dostave,
 • informacije o odstopu od pogodbe in pogojih za odstop
 • pojasnilo postopka ob pritožbi

PONUDBA ARTIKLOV

Izdelki v spletni trgovini so redno ažurirani. V primeru, da izdelki niso na zalogi, je to tudi jasno označeno in jih ni mogoče naročiti.

CENE

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in vsebujejo DDV.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog. Akcijske cene izdelkov, ki so jasno označene, veljajo izključno samo za izdelke, ki so na zalogi in v času trajanja akcije.
Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob osebnem prevzemu ali pri dostavni službi Pošta Slovenije. V tem primeru Pošta Slovenije zaračuna storitev odkupnine. Prav tako se zaračuna dodatni strošek poštnine +1€ za storitev plačila po povzetju.
 • z nakazilom na račun upravitelja Spletne trgovine Premium Craft – Maja Tomšič s.p. po ponudbi/predračunu.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil). O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov info@premiumcraft.si, kjer mora navesti številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Pri načinu plačila z nakazilom na račun, uporabite spodnje podatke za nakazilo:

Naziv: Maja Tomšič s.p.
Naslov: Sneberska cesta 176, 1260 Ljubljana Polje, Slovenija
IBAN: SI56 6100 0002 4442 310
Banka: Delavska Hranilnica
Št.Reference: vnesite št. naročila

Pri plačilu z nakazilom na račun se blago odpremi po prejemu plačila. Plačilo mora biti v celoti poravnano v roku 7 dni. Do takrat je naročilo rezervirano.

KUPONI

V primeru unovčenja kuponov se upoštevajo posebni pogoji, ki veljajo za unovčenje kuponov, kot so npr. minimalna količina naročila, veljavnost, itd. Ustrezne informacije so navedene na kuponih. Pri enem nakupu se lahko unovči le en kupon oz. popust za naročilo. Neodvisno od tega pa se lahko poleg popusta v naročilu unovči tudi morebitni dobropis ali darilni bon. Izplačilo gotovine kakor tudi kasnejši obračun za prejšnja naročila ni možen. Nadaljnja prodaja ni dovoljena.

DOSTAVA

Če so prejeti izdelki poškodovani zaradi transporta, je potrebno takoj obvestiti Premium Craft. Tako ima ponudnik možnost pri prevozniku ali zavarovalnici za transportno zavarovanje reklamirati škodo.

 • Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije.
 • Stroški dostave in pakiranja znašajo 4,00 EUR pri nakazilu na račun.
 • Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna storitev odkupnine. Zaračuna se strošek storitve plačila po povzetju 1€. Poštnina plačila po povzetju znaša 5,50€
 • Dostava izdelkov, ki so na zalogi, je 2 – 3 delovne dni za dostavne naslove v Sloveniji, razen če Pošta Slovenije na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje.
 • Ob naročilu nad 59,99 EUR so stroški pakiranja in dostave brezplačni.

POSTOPEK NAKUPA

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil). O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov info@premiumcraft.si, kjer mora navesti številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Naročilo, ki je oddano do 11. ure, bo načeloma odpremljeno še isti delovni dan, najkasneje pa v treh delovnih dneh. Naročila, ki imajo plačilo po predračunu, bodo odpremljena po prejemu plačila oz. prejetju potrdila o plačilu na elektronski naslov info@premiumcraft.si.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-mail info@premiumcraft.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh na naslov: Maja Tomšič s.p., Sneberska cesta 176, 1260 Ljubljana Polje, Slovenija.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, neuporabljeno in v originalni embalaži, ki prav tako ne sme biti poškodovana.
Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec prejme v pošiljki z dostavljenim blagom. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne kupnino. Kupnina ne vsebuje stroškov pakiranja in dostave.

Vračilo denarja lahko ponudnik tudi zavrne dokler ni prejel blaga nazaj ali dokler ni predloženih dokazila, da je bilo blago poslan nazaj, pri čemer se upošteva kaj je bilo storjeno prej.

Pravica do odstopa od pogodbe je izključena pri dobavi blaga

 • ki ni vnaprej izdelano, ampak je pri proizvodnji prevladala individualna izbira ali odločitev potrošnika ali je bilo izdelano posebej po navodilih in želji stranke,
 • ki je hitro pokvarljivo ali blaga s kratkim rokom uporabe,
 • ki zaradi zdravstvene zaščite ali higiene ni primerno za vračanje, ko je bila že odstranjena zatesnitev oziroma zaščita po dobavi,
 • ki je po dobavi zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugim blagom.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

 • Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
 • Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine Premium Craft pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
 • Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@premiumcraft.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Premium Craft in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

PODATKI O UPRAVITELJU SPLETNE TRGOVINE

Naziv: Maja Tomšič s.p.
Naslov: Sneberska cesta 176, 1260 Ljubljana Polje
Spletna stran: http://www.premiumcraft.si
E-pošta: info@premiumcraft.si
Identifikacijska številka za DDV: 63215942
IBAN: SI56 6100 0002 4442 310

Naroči se na e-novičke
Zagotavljamo ti 100% zasebnost

Z vpisom svojega e-naslova soglašam, da me lahko informirate o spodaj označenih vsebinah, ki me zanimajo, in sicer do preklica moje odločitve:

Seznanjen/a sem, da imam pravico, da podano privolitev kadarkoli prekličem na sedežu podjetja ali preko elektronskega sporočila. Preklic ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.


Mailchimp uporabljamo kot našo tržno platformo. S klikom spodaj za naročnino potrjujete, da bodo vaši podatki preneseni na Mailchimp za obdelavo. TUKAJ preberite več o postopkih zasebnosti podjetja Mailchimp.